Съдове за готвене
Съдове за готвене
Независимо дали сега обзавеждате своята кухня, или просто искате да обновите и допълните съдовете за готвене, винаги изниква въпросът какви точно да бъдат те. Универсален отговор и рецепта за това няма, защото тези покупки зависят от разнообразието на храните, които правите и обичате да хапвате. Освен това трябва да вземете предвид и какви котлони имате, голяма ли е площта на кухнята и мястото в шкафовете и още много подробности като тези.
Основни видове съдове за готвене
Най-разпространените видове са тигани, тави, тенджери. Моделите са много и изборът понякога е труден:
-
Тенджери – разнообразие от размери и материали за изработка. Алпака, керамични, тефлонови и други качествени готварски принадлежности можете да купите за своята кухня. Освен обикновените варианти тенджери има и модели под налягане, които голяма част от домакините използват често;
-
Тигани – различните видове са според храната, която ще приготвяте. Има дълбоки модели за готвене, както и по-плитки, подходящи за пържене. В каталога на онлайн магазин Пазарувай лесно има и модели за палачинки, омлети, уок тиган и други съдове за кухня. Предлагаме също така индукционни, с незалепващо покритие, немски марки. Всички те на достъпни цени;
-
Тави и купи – тези кухненски принадлежности за печене се предлагат също от разнообразни материали на изработка. Може да приготвите различни ястия, сладкиши, сосове и др.
Изборът зависи от това в какво предпочитате да готвите – керамика, алпака или друго.
Как да изберете размера на съдовете за готвене?
Ако в семейството сте двама човека, тенджера от 1 – 1,5 литра ще бъде достатъчна. Колкото повече хора сте в семейството, толкова по-голяма трябва да бъде тя.
Тавите за приготвяне на основни ястия също са с разнообразни размери. Големината тук варира според предпочитанията и нуждите на домакинството. Една кръгла тава с диаметър 24-28 см е достатъчна за една баница с готови кори.
Размерът на тиганите е в диаметър и показва сантиметрите на горния кръг. За да приготвите закуска или просто да затоплите храна, са достатъчни 16-18 см модел. Ако пък готвенето в тези съдове за кухня ще бъде за едно тричленно семейство, големина 22-24 см е достатъчна. Освен диаметърът е важно да вземете предвид и височината на стените. Тези с 1-2 сантиметрови стени са подходящи за палачинки и омлети, а за месо или пържене на други продукти е нужно поне 3-5 см.
Всички тези размери на съдовете за готвене за кухня са ориентировъчни, защото всичко зависи от количеството храна, което изяжда вашето семейство.
Login and Registration Form