Рендета и резачки
Рендета и резачки
Точният начин на подготовка на продуктите за готвене и сервиране може да окаже значително влияние върху крайния резултат и съществено да промени както вкуса, така и визията на ястията. В този раздел сме събрали разнообразни рендета и резачки, които ще ви помогнат за още по-лесното и успешно справяне с кулинарните предизвикателства.
Какви са предимствата на различните видове рендета?
Четиристранни
Видът на това ренде напомня на кула с четири стени, която има дръжка в горната си част. Всяка страна разполага с отвори, при притискането към които продуктът се настъргва на различни по големина парченца: ситно, средно, едро или на тънки слайсове.
Най-голямото предимство на този универсален тип ренде е стабилността. То се поставя на равна основа, като с едната ръка можем здраво да държим дръжката, а с другата – хранителния продукт, който обработваме.
Съществуват разновидности на този модел – с 6 или повече страни, както и овално или с конусовидна форма.
Плоски
Този тип ренде разполага само с една страна, на която може да има два или повече различни типове режещи отвори. Повечето разновидности имат дръжка.
Може да се поставя хоризонтално или под ъгъл. Главното удобство е, че е лесно да го разположите директно в съда, в който готвите (тава, купа). Така всички парченца от плода или зеленчука при рязане и настъргване попадат директно в ястието, без да се налага да ги събирате и премествате.
При използването на рендета можете да си помогнете с удобни приставки. Те служат за държачи, с които плодовете или зеленчуците се притискат без опасност за пръстите.
В категорията ще откриете и някои специализирани рендета: за джинджифил, за пармезан и др.
Какви резачки предлагаме?
Подбрали сме на вашето внимание следните помощници в кухнята:
-
Нож за пъпеш – триъгълният отвор помага за оформянето на перфектните парченца;
-
За ябълки – можете да изберете резачка, която директно ви осигурява готови парченца, или уред, с който запазвате целостта на плода, като премахвате само централната част със семките;
-
Резачка за яйца – разрязва ги на триъгълни или плоски парчета;
-
Уред за дълбаене на тикви;
-
Резачка за блат или за тесто – някои от моделите за тесто са къдрави за създаване на ефектни парчета;
-
За домати;
-
За ананаси;
-
Нож за гъби;
-
Резачка за чесън;
-
Уред за дълбаене на картофи;
-
Резачки за спирали и др.
Направете поръчка от Пазарувай лесно, защото…
Ние познаваме добре кулинарните практики и се стремим да предложим най-богатия каталог от кухненски приспособления за тях: професионални, за дома, електрически, ръчни, от висок клас, бюджетни… Амбицията ни е да сме ценен съюзник и при най-смелите готварски приключения.
Открийте хиляди качествени продукти за дома на отлични цени!
Login and Registration Form