Приключете поръчката през вашия акаунт
Приключи поръчката като нов клиент
Създаване на сметка, има много предимства:
Комплектът за почистване на риба Fiskars Functional Form се състои от 3 прибора от неръждаема стомана - нож за филетиране, вилица за риба и пинсета за кости и люспи. Почистването и филетирането на риба е лесно, когато разполагате с правилните инструменти!
Комплект за почистване на риба Functional Form от 3 части - за приготвяне, филетиране и сервиране на риба:
• Нож за филетиране с тънко, гъвкаво острие от японска неръждаема стомана за фини и прецизни срезове Твърдост HRC 52. Ергономична дръжка с SoftGrip™ покритие против хлъзгане. Дълбок предпазител за пръстите - осигурява удобен и сигурен захват. Дължина на острието: 21.6 см; Тегло: 70 грама
• Вилица за риба (шило за риба) - 2 броя здрави зъбци за лесно боравене, повдигане и обръщане на всички видове риба. Безопасна работа, без хлъзгане. Дължина на острието 7 см; Тегло 58 грама
• Пинсета за риба - за захващане и отстраняване на рибни кости в сурова, варена или пушена риба и за премахване на отделни рибни люспи. Лесно боравене благодарение на леко извитите върхове на пинсетата и широките, удобни дръжки от неръждаема стомана. Дължина 13 см; Тегло 48 грама
• Материал: неръждаема стомана, пластмаса
• Може да се почиства в съдомиялна машина
Стъпки за почистване и филетиране на риба:
• Изплакнете рибата под студена вода
• Поставете рибата в найлонов плик и използвайте обикновена вилица, за да остържете внимателно люспите на рибата, като се движите от опашката към главата. Не забравяйте да остържете и двете страни на рибата, докато отстраните всички люспи
• Направете малък разрез точно зад хрилете с ножа за филетиране
• Вкарайте острието на ножа в разреза и разрежете покрай корема към опашката
• Внимателно извадете вътрешностите
• Изплакнете добре, за да отстраните остатъците
• Поставете рибата върху чиста дъска за рязане
• Започнете от главата и прокарайте ножа по протежение на гръбначния стълб, като упражнявате лек натиск, докато режете месото
• Придържайте рибата с вилицата за риба, за да не се подхлъзва и размества върху дъската
• Следвайте естествените контури на рибата, като извивате ножа към опашката
• Продължете да филетирате по гръбначния стълб, докато достигнете гръдния кош
• След като филето се отдели от гръбнака, ще забележите рибните кости
• Използвайте пинсетата за риба и внимателно издърпайте костите от филето, като следвате естествената им посока
• Прокарайте пръсти по дължината на филето, за да откриете евентуално останали малки кости
• Изплакнете филето под студена вода, за да сте сигурни, че е чисто и готово за готвене. Подсушете с кухненска хартия
Фиксирана доставка от 6.99 лв. Безплатна доставка над 200 лв.
Доставките се извършват от куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ, като цената на услугата се определя в зависимост от избрания начин на доставка и теглото на поръчаните продукти.
Срокът за доставка на територията на България е до 5 работни дни.