Хладилна витрина за сухо зреене на месо Caso DryAged Master 63, 63 л

Код: CAS.689
Виж всичко от: CASO, Германия Caso, Германия
Гаранция: 2 години
Връщане до: 14 дни
2 398,97 лв.
Описание

Витрина за съхранение, презентация и сушене на различни типове меса

Характеристики:
* Вътрешен обем на камерата 63 л
* Пълен електронен температурен контрол
* Опция за регулиране на температурата от 2 до 14 °C – стъпка за промяна на 1 °C
* Прецизно регулиране на влажността от 50 до 85 %
* Активна перка за конвекция и ефективно равномерно разпределение на температурата и влагата
* Сензорно управление
* 3-слойно стъкло с UV-защита. Перфектна UV защита – За защита на месото от вредна UV светлина
* UV светлина за дезинфекция. Стерилизация на всяка минута
* Заключване на вратата
* Включване и изключване на осветлението
* Включване и изключване на UV-светлина за дезинфекция
* Вграден филтър с активен въглен
* В комплекта са включени решетки и куки за окачване на месото от неръждаема стомана
* Възможност за преместване на друго място
* Не изисква централна връзка с вода
* Ниски загуби на тегло

МАКСИМАЛНО НАТОВАРВАНЕ
Натоварване на решетка 15 кг
Натоварване на окачената рамка 20 кг
Консумирана мощност: 60 w
Захранване 220-240V~, 50Hz
Модел: CASO DryAged Master 63
Размер на витрината без дръжки за захващане: 395 x 875 x 545 мм
Размер на витрината с дръжки за захващане: 395 x 875 x 585 мм
Тегло хладилна витрина : 42 кг
Материал: неръждаема стомана
Опция дезинфекция на камерата: ДА
Налично осветление на камерата: ДА
Опция за контрол на влагата: 50 – 85 %
Температурна зона: 1
Компресорна охлаждаща технология
Стъклена врата с UV-изолация
Стерилизация
Сертификат: GS/CE

Какво означава Dry Aging (зреене чрез изсушаване)?
Dry Aging – високото изкуство на облагородяване на месото.
Говеждото месо се нуждае от зрелост. А зреенето има нужда от време. Dry Aging–в превод „зреене чрез изсушаване“– е традиционният метод, чрез който месото узрява по един изключително нежен начин, изпълвайки се с интензивен вкус.
Технология, благодарение на която от десетилетия насам говеждото достига до своята мислимо най-високата степен на облагородяване.

Понеже идеалният стек не се нуждае от нови начини за приготовление, а от един едновременно нов и стар процес на зреене. Зреенето на месото чрез изсушаване, Dry Aging, е най-старият метод на зреене на месо изобщо. Според този метод месото се окачва за определен период от време при контролирана температура, влажност и качество на въздуха. Месото се оставя да зрее на спокойствие и вместо да отлежава вакуумирано в пластмасово фолио, то прави това, което месото най-много обича да прави –да диша. В знак на благодарност узрялото чрез изсушаване и по този начин облагородено месо ,ни дарява с един неповторим и силен аромат.

ДОБРЕ УЗРЯЛО КАТО В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ
ПРЕПОРЪКИ за зреене: месото зрее при приблизително около 85 % влажност на въздуха и температура от + 2 0C от 3 до 4 седмици.
ПРЕПОРЪКИ за сушене на месо: при приблизително около 72 % влажност на въздуха и температура от + 12 0C

Температура
В идеалния случай ви е нужна температура между 10° и 15°C. Този температурен диапазон е решаващ. При над 15°C създавате среда, която бактериите обожават (и това не е нещо добро).
Под 10°C процесът на сушене се забавя убийствено много, което повлиява на активността на водата. Нека не навлизаме твърде много в технически детайли, но активността на водата е важна. Затова поддържайте температурата между тези две стойности.

Влажност
Точно като температурата, влажността има идеална степен. Тя е някъде между 70% и 75%. Мускулите имат водно съдържание около 75%, така че за да се получи пълноценно сушене, трябва да поддържате влажност под това ниво.
Но ако тя слезе под 70%, ще изсушити външността на месото, което не позволява на влагата в мускулната тъкан да се изпари, причинявайки разваляне. Ако влажността е твърде висока — както и бихте предположили — създавате условия за размножаване на нежелани типове бактерии.

Гаранция: 2 години

Характеристики
Тегло (кг.)
45.000
Марка
Caso, Германия
Гаранция
2 години
Доставка

Фиксирана доставка от 6.99 лв. Безплатна доставка над 200 лв.

Доставките се извършват от куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ, като цената на услугата се определя в зависимост от избрания начин на доставка и теглото на поръчаните продукти. 

Срокът за доставка на територията на България е до 5 работни дни.

Разбери повече за начините на доставка

Ревюта
Оценка за продукт
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
Може да харесате още