Приключете поръчката през вашия акаунт
Приключи поръчката като нов клиент
Създаване на сметка, има много предимства:
Хладилна витрина за сухо зреене на месо Caso DryAged Master 380 Pro, 380 литра
Характеристики:
• Консумирана мощност: 240 w
• Захранване: 220-240V~, 50Hz
• Модел: DryAged Master 380 Pro
• Каталожен номер: CASO 691
• Размер на витрината без дръжки за захващане: 600 x 1860 x 685 мм
• Размер на витрината с дръжки за захващане: 600 x 1860 x 735 мм
• Вътрешни размери:495 x 1600 x 532 мм
• Тегло хладилна витрина : 104 кг
• Материал: неръждаема стомана
• Опция дезинфекция на камерата: ДА
• Налично осветление на камерата: ДА
• Опция за контрол на влагата: 50 – 85 %
• Температурна зона: 1
• Компресорна охлаждаща технология
• Стъклена врата с UV-изолация
• Сертификат: GS/CE
Защо да закупим хладилна витрина за сухо зреене на месо DryAged Master 380 Pro, 380 литра ?
Висококачествена хладилна витрина е с компресорна технология на охлаждане предназначена за сухо зреене Dry Aged на месо. С модерен външен дизайн и вътрешна високо прецизна, усъвършенствана технология, защото майсторството отговаря на високите технологии. Перфектният избор на сухото стареене.
Спесификации:
• Витрина за съхранение, презентация и сушене на различни типове меса
• Вътрешен обем на камерата: 380 литра
• Пълен електронен температурен контрол
• Опция за регулиране на температурата от 2 до 14 °C – стъпка за промяна на 1 °C
• Прецизно регулиране на влажността от 50 до 85 %
• Активна перка за конвекция и ефективно равномерно разпределение на температурата и влагата
• Сензорно управление
• 3-слойно стъкло с UV защита. Перфектна UV защита – за защита на месото от вредна UV светлина
• UV светлина за дезинфекция. Стерилизация на всяка минута
• Заключване на вратата
• Включване и изключване на осветлението
• Включване и изключване на UV-светлина за дезинфекция
• Вграден филтър с активен въглен
• В комплекта са включени решетки и куки за окачване на месото от неръждаема стомана
• Възможност за преместване на друго място
• Не изисква централна връзка с вода
• Натоварване на решетка: 20 кг
• Натоварване на окачената рамка: 80 кг
Какво означава Dry Aging (зреене чрез изсушаване)?
Dry Aging – високото изкуство на облагородяване на месото.
• Говеждото месо се нуждае от зрелост. А зреенето има нужда от време. Dry Aging–в превод „зреене чрез изсушаване“– е традиционният метод, чрез който месото узрява по един изключително нежен начин, изпълвайки се с интензивен вкус.
Технология, благодарение на която от десетилетия насам говеждото достига до своята мислимо най-високата степен на облагородяване.
Понеже идеалният стек не се нуждае от нови начини за приготовление, а от един едновременно нов и стар процес на зреене. Зреенето на месото чрез изсушаване, Dry Aging, е най-старият метод на зреене на месо изобщо. Според този метод месото се окачва за определен период от време при контролирана температура, влажност и качество на въздуха. Месото се оставя да зрее на спокойствие и вместо да отлежава вакуумирано в пластмасово фолио, то прави това, което месото най-много обича да прави –да диша.
В знак на благодарност узрялото чрез изсушаване и по този начин облагородено месо ,ни дарява с един неповторим и силен аромат.
Препоръки за зреене: месото зрее при приблизително около 85 % влажност на въздуха и температура от + 2 0C от 3 до 4 седмици.
Препоръки за сушене на месо: при приблизително около 72 % влажност на въздуха и температура от + 12 0C
Температура:
• В идеалния случай ви е нужна температура между 10° и 15°C. Този температурен диапазон е решаващ. При над 15°C създавате среда, която бактериите обожават (и това не е нещо добро).
Под 10°C процесът на сушене се забавя убийствено много, което повлиява на активността на водата. Нека не навлизаме твърде много в технически детайли, но активността на водата е важна. Затова поддържайте температурата между тези две стойности.
Влажност:
• Точно като температурата, влажността има идеална степен. Тя е някъде между 70 и 75 процента. Мускулите имат водно съдържание около 75%, така че за да се получи пълноценно сушене, трябва да поддържате влажност под това ниво.
Но ако тя слезе под 70%, ще изсушити външността на месото, което не позволява на влагата в мускулната тъкан да се изпари, причинявайки разваляне. Ако влажността е твърде висока — както и бихте предположили — създавате условия за размножаване на нежелани типове бактерии.
Уважаеми клиенти, ние не сме технолози Вие трябва да знаете как да процедирате и да постигнете желания резултат!
Гаранция: 2 години
Фиксирана доставка от 6.99 лв. Безплатна доставка над 200 лв.
Доставките се извършват от куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ, като цената на услугата се определя в зависимост от избрания начин на доставка и теглото на поръчаните продукти.
Срокът за доставка на територията на България е до 5 работни дни.